Single opnemen voor bands

Een single opnemen; één of twee nummers professioneel opnemen.

Single opnemen in onze opnamestudio
Opnamekwaliteit, flexibiliteit en creativiteit zijn natuurlijk zeer belangrijk. Voor ons is een single opnemen vaak een stuk maatwerk. Het meedenken met de artiest/band doen we graag. Dit komt voornamelijk terug in de manier waarop we werken en de diversiteit aan opname apparatuur. Van toegevoegde waarde is ook dat we kunnen optreden als producer, songwriter, arrangeur en studio muzikant. Daarnaast hebben we een netwerk aan studiomuzikanten die we in kunnen schakelen voor een single opname project.Natuurlijk bestaat de mogelijkheid de single later uit te breiden naar een album. De sporen en instellingen worden hier opgeslagen.
Werkwijze
Het opname proces bij de opname van een single kan verschillen per project. Er is de keuze om in lagen op te nemen (spoor voor spoor), of juist alles tegelijk. Natuurlijk zijn hier ook nog tussen stappen. Wat ook vaak gedaan wordt is het opnemen met guidetracks. De drums worden opgenomen terwijl een aantal andere muzikanten meespelen vanuit de controlroom (guide). Een single opnemen kan dus op verschillende manieren en de beste route naar het eindresultaat kan verschillen tussen bands/artiesten. Het opname proces van de single wordt daarom gezamenlijk afgestemd aan de hand van een intake gesprek. Hierna volgt altijd een opname planning.

Sound
De sound is natuurlijk belangrijk. Waarschijnlijk heeft u een beeld van hoe uw single moet gaan klinken. Omdat we ons richten op diverse genres van jazz tot pop, van rock tot singer songwriter, hebben we een diverse set aan opname apparatuur waarmee we de opnames kunnen kleuren naar een gewenste sound. Ook kan de variabele akoestiek bijdragen aan de sound. Vanzelfsprekend begint de sound bij de bron. Het is dus belangrijk de juiste instrumenten, versterkers, effecten en dergelijke te kiezen bij opname van de single. Hier adviseren we graag.

Onderdelen
Een single opnemen in onze opnamestudio is niet per se het opnemen en afmixen van het gehele project. Graag helpen we u ook met het opnemen van losse sporen zoals drums, piano/vleugel, zang, strijkers en bijvoorbeeld blazers. Naast een single opnemen kunnen we als losse dienst ook uw single afmixen.

Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie